Klik sini..

Sunday, March 22, 2009

Semalam di Jonker Walk


Seperti yang aku janjikan smlm, ceritera aku dan roomates aku, Syaza, Aqila dan Tia di Jonker Walk, Melaka. Kitorg bertolak petang dgn menaiki teksi.Uncle Cine tue sgt baik ati.. dia sanggup antarkan kitorg dari Pulau Gadong smpi Jonker Walk hanya RM12 jek! agak murah la..Offer kata die hari tue, kalo x RM15.. siap tunggu kitorg abes solat Maghrib dlu kat KBM, sementara die gi minum teh kt D'Mamak Corner.. Baiknyer ati die..lalalala

Alhamdulillah..

Mls nak cter pjg2.. Santapan mata aje la yek!



Aku & Qila memilih cincin bercorak unik


Aku,Tia & Qila

Ramainya org Cina..

Ske lampu2 nie..


Antara brg2 yg dijual di sana..


Sebenarnya byk lagi nk amik gambo tp disebabkan org terlalu ramai, susah nak capture gambo..ish2.. Rasa seperti di Singapore plak! Ramai gle org Cine..namapun Jonker Walk..


Oklah, esok ader Test CTU, doakan dia yek..


“Ya Allah, aku berlindung pada-Mu dari rasa sedih dan gelisah, dan aku berlindung pada-Mu dari kelemahan dan kemalasan; dan aku berlindung pada-Mu dari sikap pengecut dan bakhil; dan aku berlindung pada-Mu dari cengkaman hutang dan penindasan orang.”


Wassalam..



p/s: Next time aku dtg lagi..ngeh2


9 comments:

~~Noli said...

sono berjln2 yer..neway..gud luck yer!cayokkkk!

aira said...

err..mn syaza.?
ai nk tgk gk muka syaza tu..
tiiiiiiibe!

mynncinonet said...

yeeeaaa...
akak pon pnah g situ, wt assigtment about jonker walk lg... tp seriuss mmg bez!!!

pudding pie said...

to noli,
hehehe..itu mesti..
jln2 kan beshh.. =)

to aira,
ceh, org srh amik gambo aritu x nak..hahahaha..
kan dah xder..

pudding pie said...

to kak myn,
bez mmg bez, tp sesak gler!!!
hahahaha..
pe yg bestnyer??

aCu said...

jonker walk tuh ape?
pesal mcm joker je?
hoho~

pudding pie said...

to acu,

jonker walk tue tempat barang2
perhiasan dijual..murah la kalo pandai tawar.
brg cina pun der kt situ..
selalunya yg dtg situ org cine r dan tourists!

aCu said...

hoho..
betape kunonye aku yeh..
name je dok melaka setahun..
tp nak kuar mahkota parade pon sekali je seumo idop
wakaka...
jonker walk apetah lagi..

pudding pie said...

la..ye ker??
ko nie, kate je blaja kt melaka ea..
ish2..
x pe la..der mase meh dtg melaka..
insyaAllah, aku bwk ko gi jln2 k!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin