Klik sini..

Saturday, May 2, 2009

Teman Lama


Askum w.b.t.h.

Kring..kring...

Coming call: Nabilah

“Assalamualaikum, hi...”

Sedang aku stdy Personal Development pagi ni, aku dikejutkan panggilan dari sahabat baik ku ketika di Samura dulu.. NabilahMySpaceLama tak dgr khabar berita daripada si dia. Khabarnya, dia baru saja menjejakkan kaki di UIA Gombak utk pengajian degree nanti.

Alhamdulilah, si dia baru sahaja melepasi sesi taa’ruf..patutlah sudah lama tak contact..hehe. Rupanya sudah mula mendaftarkan diri ke kampus induk. Sebelum ini si dia sdg mengikuti foundation engeneering selama 2 tahun. Setahun lbh ketika aku di matrix dulu.

Lama jgk kami berborak. Katanya, die akan start “shortcourse” mulai bulan ini sehinggalah pertengahan Jun nanti sebelum pengajian sebenar Julai nanti. Aku pun de gak mendaftar utk “shortcourse” nanti.. huhu.. kami sama!!

Best of luck!!
Rindunya kat si dia. .MySpace

Nabilah yg aku kenali merupakan seorang yg kuat semangat dan tabah orangnya walaupun sentiasa ditemani kotak tisu berkotak2..hehe.. nape?? Selsema.. Lemah daya imun daa..

Aku start berkawan rapat dgn si dia ketika di form 5 wakti SPM dulu. Nape form 5? Sebab Samura hanya ada form 4 & 5 je. Sebelum ni tak la terlalu rapat. Mungkin sebab dia jugalah teman belajar, teman sekelas dan dorm kami jgk tidak jauh.

Agaknya perangai kami yg agak gila2 menyebabkan kami agak serasi. Kalo tang gaduh, lumrah alam la. Bohong la kalo kata kami tak bergaduh. Hari2 tapi masih gaduh-gaduh manja. Ahekkss..! Entah nape, masih lg tak berjumpa teman serasi seperti die lagi..

Hmm, tika terkenangkan si dia agak lama kami tak berjumpa sbb dah 3 tahun kami tak berjumpa. Si dia di Gombak, sedangkan aku di Johor dan Melaka. Rumah juga berjauhan, satu di BAtu Pahat, satu di Pontian. Hanya panggilan telefon dan friendster penghubung kami.


Moga kami akan diketemukan lagi ye Nabilah!

Sebelum tu, sama-samalah kita berjuang ye demi masa depan.

Sayang kamu krn Allah, Nabilah..
Abu Kuraimah (Almiqdad) bin Ma’dy Karib ra. Berkata: bersabda Nabi SAW.: Jika seorang cinta kepada saudaranya, harus memberitahu kepadanya bahwa ia kasih sayang kepadanya karena Allah.

Aku berdoa kepada ALLAH, agar kita sama-sama sihat dalam nikmat keimanan dan ISLAM yang dihadiahkan oleh ALLAH SWT kepada kita.
Salam rindu.. muahhh..MySpace


p/s: Utk Cik Aini & Cik Cika, kalian tak dilupakan.hehe.. MySpace
Reunion Samura jgn lupe panggil aku ea.. Korang sume dah la kat KL..huhu









4 comments:

lala said...

sama nama dgn saye!!!!!

AkuAyie said...

hihi...teman2 lama juga yg kita akn rindukn kn...

pudding pie said...

To lala,
ye ke??
hi nabilah..hehe

To AkuAyie,
btoi..btoi...rindu gler kat diorag!
tak galang gantinya..huhu

aCu said...

haha..
tale,sory lambat bukak blog ko..
huhu~
well,thanx kerane mencapubkan name aku dlm blog ko..haha..
nabilah ni yg tggi2 tu eh?kurus2 kan..?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin