Klik sini..

Saturday, August 29, 2009

Real Live Accident

azan itu sgt indah bila dihayati
Alhamdulilah..

Smlm tepat jam 8.45pm aku sampai kat Stesen Bus Batu Pahat lps melalui sesak yg teramat kt Melaka. Buat kali keduanya, aku berbuka pose kat dlm bus on the way back to BP.. Well, dat an experience for me.. Dahla la radio yg bus driver bukak xde azan berkumandang. Yakin jek la lps tgk jam tangan aku.

I still wondering, why well known local radio station dun hv azan announcement?? Dah la dah nie. Well, except radio RTM and IKIM la.. Sorry kalo silap. Susah sgt ker nak siarkan azan kat radio?? Hmmm, still no action after been reported at newspaper last year. Bukan time Ramadhan jek, waktu nak masuk solat fardhu pun tak bgtau. Padahal, rata2 pendengar Muslim jgk.. Pe kes nie??



Oh ya, waktu excited tunggu mak dtg amik.. Tetibe jek berlaku satu accident dpn mata. Bukan manusia tapi haiwan - means kucing. Tak taw camna kucing tu bleh kne langgar. Tapi kucing tu tgh struggle utk bernafas or nazak kot sampi terbatuk2 air liur die membuak2. Darah kucing tuh pun dah byk gak kt jln raya.. Agaknya kepala die kne lenyek..

Astaghafirullah..


Kereta pulak lalu lalang time tu. Nasib baik ada satu mamat kat kedai makan bertentangan jek dgn aku teros angkat kucing malang tu ltk kt tepi jalan. Tak tahan bile tgk kucing tu.Kesian sgt. Tak taw la pe jdk. Mungkin dah mati kot. Huhuhu =(

Masih lg terbyg2 dpn mata.. Isk..Isk..

Lepas ni kne berhati2 bila bwk kenderaan..



p/s: Slalu tgk kucing mati LEPAS kne langgar..




6 comments:

saypOOL rafhtello said...

sian kucing 2..

pudding pie said...

tau takpe..
huhu

afend said...

ala siannya kucing 2...
kalu saye dapat tgk yg dah kene lnggar je... kalu yg baru kene langr 2 rase cam x sanggup.... kesian...

pudding pie said...

memang tak sggup, dahla berlaku dpn mata..
naseb bek tak dgr kucing tu mengerang..
lagi la meremang bulu roma
huhu =(

DiLLaRY said...

CM NK NNGS JEW WEI...SDEY NYE...XSMPT CECENG TU CELEBRATE RAYE...MSTI MAK PAK DIA TUNGGU KEPULANGAN ANAK MEREKA TU..ISK3..

pudding pie said...

hmm, agaknya dah ajal kucing tuh..
cian kan.. aq tergamam time tuh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin