Klik sini..

Thursday, May 6, 2010

Bila Rasa Down, Nyanyilah Lagu Down



Actually entry kali takde kene mengena pun dgn lagu Down by Jay Sean tu. Tapi aku nak share sikit lirik lagu ni "Butterfly" diambil dari TAKE OFF OST, movie korea last year.  Aku suka lirik lagu ni. Best, lagi-lagi dengar waktu tengah down giler ni. huhu = (


Tak tahu lah camna result final sem ni. Jawab soalan exam pun banyak yang goreng sesedap rasa tinggal tunggu masa kuar result jek. Adehhh.. seram! Makin dah final year, makin malas pulak nak study.

Rasa macam nak rebus jek 'kamus dewan' tu. Siyes, sem ni aku tak konfem bleh kekal pointer lagi tak.  Tengok orang lain jawab berkajang-kajang, mak aih, konfem la 'A' dalam tangan tu. Paling tak bleh blah semuanya kuar soalan yang aku tengok sekali imbas sebelum masuk dewan pulak tu. arghhhh!!


 "Puan, sila bagi saya A+ dlm semua subjek ni boleh tak? Boleh la.."  UHUK UHUK.  


Ok..ok..cukup dah membebel. Meh dengar lagu ni pulak.



Loveholics – “Butterfly” (feat. FLUXUS artists)



Take Off OST


Original Song Loveholics - Butterfly


eoriseogeun sesangeun neoreul molla
This foolish world doesn’t know you

huhoe soge gamchwojin neoreul mot bwa
Hidden in regret, doesn’t know you

naneun ara naegen boyeo
I can see that in you

geutorok challanhan neoui nalgae
Your glorious wings

geomnaeji ma hal su isseo
Don’t be afraid, you can do it

tteugeopge kkumteulgeorineun nalgaereul pyeo naraolla sesang wiro
With my burningly trembling wings, I wish to fly over the world

taeyangcheoreom bicheul naeneun geudaeyeo
Shining brightly like the sun is you

i sesangi geochilge magaseodo
The world is like a rough block

bitnaneun sarama
Shining person (who stands out in the crowd)

nan neoreul saranghae
I love you

neol sesangi bol su itge nara jeo meolli
So the world can see, fly far

kkeogyeobeorin kkoccheoreom apeul ttaedo
Even if you hurt like a broken flower

sseureojin namucheoreom chorahaedo
Even when you are shabby like a fallen tree

neoreul mideo nareul mideo
I believe in you, Believe in me

urineun seororeul mitgo isseo
We will trust each other

simjangui soril neukkyeobwa
Feel the sound in your heart

himgyeopge jeobeonohatdeon nalgaereul pyeo naraolla sesang wiro
Unfold those wings and fly above the world

beokchadorok areumdaun geudaeyeo
Even though you’re too much for me, you’re beautiful…

i sesangi chagapge deungeul boyeodo
Even if this world shows you the cold shoulder

nunbusin sarama
Shining person

nan neoreul saranghae
I love you

neol sesangi bol su itge narajwo
So the world can see you, please fly

taeyangcheoreom bicheul naeneun geudaeyeo
Shining like the sun

i sesangi geochilge magaseodo
Even if this world blocks you

bitnaneun sarama
Shining person (who stands out in the crowd)

nan neoreul saranghae
I love you

neol sesangi bol su itge nara jeo meolli
So the world can see you, fly high


*credits: BUGS (Korean lyrics), namja23 (English lyrics)*



p/s: cepatlah habis paper Ahad ni..

6 comments:

ayen silly said...

love the BUTTERFLY song . hee . paper apa ahad ni ? g0od luck :)

pudding pie said...

thanks ayen.ku suka jugak lagu ni

paper MARCOM (marketing communication) huhu..seram!

aira said...

aku suke loveholics..

'AQILAH said...

korea..heeeh kureng sikit nak memahami ahaha, aku cuba fahami ok..bahasa itu indah !

zella y said...

skrg ni mmg tgh demam lagu2 korea..heheheh

::AnEp:: said...

boleh aje..tp kene ade pengeras!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin