Klik sini..

Saturday, January 17, 2009

Kita Gembira, Mereka Berduka

Dengan Nama Allah Yg Maha Pemurah Lagi maha Penyayang


Alhamdulilah aku masih lagi bersyukur kerana dilahirkan sebagai Islam.. Syukur jugak kerana Malaysia masih lagi berada dlm zon 'selesa' sedangkan warga Palestin sentiasa dihujani peluru dan bom.. wuwu MySpace Difahamkan skrg sudah ribuan warga Palestin yg terkorban.


Kita masih lagi gembira, seronok dgn godaan duniawi sedangkan mereka berduka, merintih pada Yang Esa agar diberikan peluang untuk bernafas dgn tenang.. Aku sedih kerana di Malaysia masih ada yg x prihatin.. aku sgt berharap agar bukan Islam di Malaysia jgk turut bersimpati dgn mereka di ats Dasar Kemanusiaan.. Memikirkan perayaan cina akan tibe x lame lg..hatiku mula sebak..

Entah apa lagi yg mampu kami lakukan setelah qunut nazilah, demo2, bantuan derma dan boikot dilakukan.. tidak nampak tanda2 Israel laknatullah akan menghentikan serangan mereka.. Tambahan pula dana disumbangkan secara terang-terangan..Antara gambar yg menghayat hatiku..
Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Tika ini aku berdoa agar Allah memberikan mereka kekuatan, kesabaran dan keberanian dlm menghadapi musuh.. Jika kita sayangkan Islam, doakan utk mereka.. Ingatlah, tanggungjawab kite sbg Muslim akan dipersoalkan di akhirat kelak..
No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin