Klik sini..

Thursday, March 12, 2009

Menjelang Result Exam Diumumkan

Salam..

Lama dah tak mengupdate blog disebabkan kesibukan menghadapi test dan menyiapkan assingment. Hari ini, 12 Mac 2009 merupakan tarikh keramat bagi pelajar lepasan SPM 2008. Jadi, ketika aku menulis blog ini, kebanyakan pelajar seluruh Malaysia sudahpun mengetahui keputusan masing2.

Buat adik2 yg sudi melawati blog ni, aku ucapkan tahniah ikhlas dari dariku. Hehehe.. Alhamdulilah, tentu lega kerana segala macam perasaan dan persoalan yg timbul semalam akhirnya hilang.

Mungkin ada yang berjaya dgn cemerlang ataupun mungkin ada sesetengah yg kurang berjaya. Buat yg berjaya, pesananku agar korang sentiasa mensyukuri rezeki yg dikurniakan Allah.. Ingat, jgn sombong mahupun bermegah. Kita disarankan bersyukur kepada Allah kerana hanya Dia yg menentukan segala-galanya.

Bagi yg kurang berjaya, keputusan korang hari ini adalah daripada pemberianNya. Usah berduka kerana masa tak akan berubah kembali. Bersangka baiklah kepada ALLAH walau apa pun keputusan yang korang perolehi. ALLAH itu Maha Tahu apa yang baik untuk korang, dan sebaliknya.

“ Boleh jadi perkara yang kamu tidak sukai itu baik untuk kamu, dan boleh jadi juga perkara yang kamu sukai itu buruk untuk kamu dan ALLAH itu Maha Mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui” (Ayat 216, Surah Al-Baqarah)

Result sudah diketahui. Aku pasti skrang korang sedang memilih Universiti mahupun Kolej mana yg terbaik. Nasihat aku, pilihlah yang terbaik sesuai dgn keputusan dan pilihan korang. Dapatkan nasihat dan selidik betul2 sblm membuat keputusan. Ingat, pilihan korang menentukan kehidupan korang slps ini.

p/s: teringat plak kenangan stdy time nak SPM MySpace

4 comments:

Iznie Nadyra said...

hehe....tak amek spm lagi dah rasa debaran nak dapat jugak....adusyh....

aCu said...

haha..
jangan dikau sebut pasal spm..
sedey oo~

'aqila said...

:)
aku baru dpt tau result anak buah aku...
die dapat 6a...
:)
alhamdullh..

pudding pie said...

To Iznie,
adik SPM 2010 kan??
sabo2..time adik akn dtg jgk..
hehehe

To Acu,
apsal ek?? musykil la aku..
Samura still da best in Johor.. yeay!!

To Aqila,
owh..bagus2.. Tahniah r kt die ek =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin