Klik sini..

Sunday, April 26, 2009

Ceritera Musim Exam


Askum w.b.t.h.

Minggu2 yg berlalu sepanjang Fatrah Imtihan(musim exam) sgt2 menyesakkan. 2 paper telah pun berlalu tinggal 5 paper lagi.. Cepat la habis! Huhu tak sabar nak blk rumah..

Sepanjang hari waktu ketiadaan exam akan diisi utk menelaah dan merujuk kembali nota2 kuliah dan membuat latihan past years. Gambatte kudasai izan!

Masa kembali lagi utk memerapkan diri dlm bilik sambil bertemankan bacaan al-Quran drpd laptop. Bukan tido yek! Bagi aku, ilmu senang lekat ble bacaan Quran dipasang berbanding dgn muzik mp3. Takpe, sekejap jek. Hati pun rasa tenang. Hehe..

Bila time stdy, aku lebih ske blajar sambil meniarap ataupun di atas katil daripada duduk di ats kerusi. Selesa. Maybe dah biasa kot. Selalunya time exam, aku akan tido lbh kurg pukul 12.30am dan bangun sekitar jam 4.30am utk sambg stdy blk. Org kata waktu ini plg sesuai stdy.

Tapi bukan la sepanjang masa jek aku stdy. Ada gak time relax. Bila gap jek, lepak2, on9 tgk blog takpun layan muvie or drama Japang (Oya punye!) hehe.. release tension. Besh..besh..
Sebenarnya aku ni bukan org yg ske stdy awal, tp last minute. Npe ek? Senang ingat kot.. hehe.. Nasib bdn.. Tapi kurang digalakkan yek. Rezeki korang kalo soalan yg kuar sama dgn pe yg korg bace. Btol tak?

Yang penting, jgn lupa call parents. Minta izin restu dan doakan kita supaya dipermudahkan berjuang dlm dewan exam sblum menjawab exam. Perkara yg wajib aku buat tiap kali time exam. Berkat woo! Sambil tu bykkan berdoa yek kengkawan ~ hoho

InsyaAllah..
Salam Mujahadah..Monkey

p/s: sedang menahan diri drpd aktiviti yg tak berfaedah MySpace

10 comments:

mayra said...

manfaatkan masa dgn tepat..
man jadda wa jadda

mujahidah said...

doa itu senjata org mukmin.

insyaAllah, ana doakan moga nta berjaya dgn cemerlnag..amin

lee89 said...

usaha tangga kejayaan..
jgn berputus asa sblm berjuang..
ingt ibu bapa

AkuAyie said...

ahaha..comel la monyet tu men game =P

AkuAyie said...

ahaha..comel la monyet tu men game =P

@deyLL@ said...

aku pun suka studi sambil meniarap.kawan2 selalu tegur..tak sakit ke..?hehe..tp time studi aku slalu layan mp3.muehehe,,kena tukaw style ni.

aCu said...

haha..
blaja atas katil?
ha'ah..dr dulu lagi ko mmg blaja cmtu kan?
hehe..btw,all da best yeh~
maaf byk2 klu sepanjang aku kenal ko,xpecially time kat samura dulu aku ade sakit kan ati ko scr sengaja atau x sengaja,sorry byk2 yeh~

pudding pie said...

to mayra, mujahidah and lee 89,
thanks utk doa kalian.
aku sgt menghargainya.
amin.hehehe

pudding pie said...

to aku ayie,
yup, memang comel..aku pun ske!
hehehe

pudding pie said...

to @deyll@
sama la kita..
rilek jek stdy meniarap kan??
hehe..stdy gak..
setiap org berbeza cara stdy..

to Acu,
ye..ko pun sama. All da best to you k!ala, citer kat samura dah lps dah..
aku pun dah tak ingt sgt psl tue..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin