Klik sini..

Wednesday, May 20, 2009

Kelantan


Morning Malaysia..

Okies, hopefully korg tak bosan asyik tgk gambo2 aku jek..hehe.. well, welcome to my blog!!

HaRI ketiga dan keempat aku di Kelantan atau lbh tepat lg Uitm Machang.. Woooo, kne kecek kelate nie! Molek ja..

Yes! Bertambah lagi ilmu aku.. Bukan senang dpt peluang nie..

Aktiviti kitorg yg utama adalah mengadakan sukaneka, forum perdana dan lawatan melawat sekitar kampus dan yg penting sekali mestilah Kelantan dgn Jawatankuasa Pelajar Kolej a.k.a. JPK..Hehe, bek sungguh hati diorg.. Trimas dari ku!

Layanan yg terbek dr diorg. Sanggup jgk tunjukkan jln utk pak cik driver bus kami ke sekitar Kelantan.. Wakaf Che Yeh, Jeram Linang, Rantau Panjang dll.. Sorry, kalo kitorg menyusahkan kalian yek.. Apapun, makanan yg disediakan memang mengikut selera kitorg.. Hepi2.. Weeee

So, enjoy the pics!






Sukaneka


View seluruh Uitm Machang








Sepanjang 2 hari aku di Kelantan, dapat aku lihat diorg nie memang mementingkan bahasa ibunda.. Huhu..Haru betul sebab lamabt pick-up nak faham pe yg diorg cakap..

Macam itik bertemu ayam..hehe

Tapi tu semua bukanlah masalah.. Yang penting, sesape yg nak dtg Kelantan, sila bawa duit secukupnya yek sebab sume brg2 kt sini agak berpatutan lagi2 utk wanita yg kaki shopping..hehe.. Selain Wakaf Che Yeh, ada jgk Pasar Siti Khadijah, dll..So, make sure duit yg dibawa mencukupi tp ingt berjimat! Membazir tu amalan syaitan..ahekss!

p/s: Tal larat kaki nak jelajah, terlalu penat!


2 comments:

kambenggurun said...

ye ke sgt mementingkan bhs ibunda?huh!!think that again~

pudding pie said...

what do you mean my darling??
betul pe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin