Klik sini..

Monday, May 18, 2009

Terengganu (2)


Okaylah, sambgn trip aku iaitu di Terengganu pd hari Kedua..

Setelah melawat seluruh Uitm Dungun, Terengganu.. Pe lagi, jln2! hoyeah!

Kitorg sempat jgk la jln2 sekitar Terengganu, antaranya Pasar Payang dan Noor Arfa Batik yg sememangnya terkenal dgn perusahaan batik komersialnyer.. Mahal gler tahap dewa batik diorg nie, tp cantik, Worth it! Pasar payang ni pulak byk jual brg2 murah.. Dari baju batik hinggalah keropok lekor, serunding, telur penyu pun ada!

Take note: Siap sedia dgn mknn org Timur nie.. especially utk tekak org Selatan (mcm aku ni yg ske pedas!!!)

Then, petang pulak sempat lg kitorg singgah jap kat Masjid Kristal, tarikan utama org dtg ke Terengganu nie.. Memang cantik! Rasanya malam lagi menarik..

Next Stop: Kelantan - Uitm Machang!




Uitm Terengganu




Demo



Pasar Payang


Masjid Kristal


Tanda Jalan?? hehe





p/s: rindu masakan pedas!








7 comments:

~~Noli said...

wahhh..ganu kiterr..rindu nk balik ganu..bes2

ファラ said...

oh ijan...
sesungguhnye..aku sgt menuggu ole2 dari ko lagi..
aku akan ungkt sampai ko bagi(ayat miss tadi) heee

uit..
gamba itu semua aku da tgk..
xsuke PEDAS

kambenggurun said...

owh..
nak sgt g tgk masjid kristal tu..
hehe..
x pe,nx month aku g sane..
yeah!

pudding pie said...

to noli,
org terengganu rupenyer!
hehe..

to Qila, tungguuuuu...
hee..
ceh, mcm org cina x ske mkn pedas..

to Chika,
ko pun nk pi bercuti??
bestnyer..
aq just dpt tgk dr jauh jek sbb tak cukup masa..huu

kambenggurun said...

bukan bercuti da..kursus..

pudding pie said...

to chika,
kursus pe plak?
mcm org dah bekerja..hehe

kambenggurun said...

kursus kawen~ hehe =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin