Klik sini..

Monday, May 25, 2009

Short Semester di KBM


Slm semua,

Semoga kalian semua dibawah lindungan rahmat Allah dan peliharaanNya hendaknya..

Hari ni genaplah seminggu aku menginap di Kolej Tun Mamat utk sesi Intersesi.. Mcm tak caya pulak.. Buat yg tak tau, Intersesi ni kiranya mcm short semester, Cuma bezanya aku belajar satu subjek terpulang pd individu tersebut.. Nasib baik 5 minggu jek. Dptlah dok umah sekejap..huhu


Aku dan member2 sepakat utk ‘tarik’ subjek sem depan spy tak la berat sgt otak aku nie sem depan dgn 24 kredit hour..Adoyai, letihnya..dah la bru balik dari trip seminggu yg lepas..

Mak ai, memang boring tahap gunung everest kot shortcourse nie! Dahla wireless tak bukak.. Ceh..Dahtu kitorg belajar 2 jam je sehari..hmm.. nasib baik de broadband.. Tapi tak pe la, demi masa depan, semua tu perlu dikorbankan, chewah! Cakap mengalahkan menteri..


Oh ya, girls termasuk kami berlima-Aku, Qila, Laily, Ecah dan Zack ditempatkan di level 5 manakala boys dari level 4 sehingga level 2..huhu.. Nasib bek de lift. Sepanjang aku dok kat Melaka nie lagi2 Kolej Tun Mamat ni, start pukul 10mlm je dah mula sunyi. Takde bunyi2 yg bingit or happening walaupun kiranya aku duduk dlm area Bandar..

Part paling best, bilik aku bertentangan dgn Taman Rempah [weekends bleh dgr org melalak wat konsert mini..ceh!], nampakla jgk sungai berhampiran diterangi lampu2 bergemerlapan tiap2 mlm.. syoknyer!

Bagi sesiapa yg bercuti lama kt rumah tue, buatlah keje yg patut k.. Tanam anggur pun okies gak..kehkehkeh. MySpaceMasa seharusnya dimanfaatkan bukan dibazirkan..

“ Demi Masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali mereka yang beriman dan beramal soleh, dan yang berpesan-pesan kepada kebenaran, dan berpesan-pesan kepada kesabaran”


Tip utk menghilangkan kebosanan (bg sesape yg sdg bercuti) :

1) Bercuti bersama keluarga (pegi sungai hujung kg pun bleh apa?)
2) Lepak2 kt shoping complex dari pagi sampai ptg(kutu rayau)
3) Keje part time jual burger(dpt duit kan??)
4) Kira semut2 di sekeliling rumah
5) Tangkap ayam belakang rumah (boleh makan)
6) Tolong mak wat keje rumah (jadi anak yg baik!)
7) On9 dari 24jam/7hari sampai termuntah
okayla.. Cadangan di atas sekadar selingan..hehe.. ada cadangan??
Salam semua..

Happy Holidays !
p/s: nk kumpul duit, tercapaikah??? MySpace



4 comments:

kambenggurun said...

aku x oliday pon~ huhu..keadaan x mengizinkan..

pudding pie said...

ko tak cuti??
aik, bukan ko dah blk umah ker?
hmm, ye la, org bz..hehe
msti de kne mengena dgn jawatn ko nie..
tul tak??

milimilo said...

tips yg best tp cuti tetap membosankan lor slaen online ;)

pudding pie said...

to milimilo,

tau x per...x taw nk wat pape ble cuti..
ble nga stdy, nk cuti plak!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin