Klik sini..

Thursday, January 28, 2010

Undi Anda Adalah Rahsia ~ Ada Aku Kesah ke??

Rutin pagi ku seperti biasa, bangun pagi then siap-siap pergi kampus.MySpace Jalan kaki lalu depan sekolah kebangsaan cina then nampak deretan kedai dan bangunan kerajaan (nak berangan macam kat oversea lalu kat taman tapi macam impossible pulak!)MySpace Rasa macam robot pun ada sebab buat benda yang sama setiap hari. Aish.. Waktu cuti sem boring pulak. So, jangan nak merapu mengadu ye Ejan!


Hari ni rasa lain tak macam biasa..


Kenapa ye??


Ahahahaa =) MySpace


Hari ni kami diwajibkan untuk mengundi! Yeayy!!! Dah sem 4 baru nak merasa mengundi orang ape la kamu ini Ejan! Sebab sebelum-sebelum ni semuanya menang tanpa bertanding. Tetiba je sudah diwujudkan MPP. WTH?? Memandangkan kampus aku satu je kecik plak tu so tak merasa la segala macam-macam pengcalon yang nak merasuah meraih undi. hehe  Kampus Uitm ku sungguh relaks dan tenang jek. Cuma nampak poster-poster muka-muka poyo  karisma (chewah!) tertempek kat dinding KBM..


Lepas kelas habis, ku dan classmates semua menuju ke Level 11 dan beratur untuk mengundi. Beratur plak mengikjut abjad!! Tau tak punyalah ramai orang yang bermula dengan huruf M dan N. Aduhh, admin napa tak bahagikan ikut course. Nasib baik ku datang awal. Ye, undi online. Sekejap jek. dpat makan free lagi. Rugi sapa yang tak datang. Sambil tu dok mengusha junior-junior course lain. 


Hahahaha, cuci mata ye kak??


Moga sesiapa yang telah terpilih jadi MPP tu dapat menjalankan tanggungjawab dengan riaknya rajinnya.. Jangan lupa belanja kami ye wahai budak kelasku yang turut tercalon. Kehkehkeh = )



p/s: Hampir-hampir kena langgar semalam

20 comments:

nursarah said...

adei, hampir dilanggar? hati2 lain kali.

touyakaruma said...

Ramai betul yang cakap pasal mengundi hari ini

Mr Kamikaze said...

undi jgn tak undi...

'AQILAH said...

ijan biol? hahha kelakar jek..

aku lagi la...siap tukar komputer...cari nama aku nak undi...aku pun undi dia..

eh, kumpulak nerd ar...:P

'AQILAH said...

hahaha jan, abaikan yg atas yer...tersalah hantar...

nasib ade aku yg menghalang kau dari kene langgar...cakap terima kasih cepat..cepat...hahaha

byeee..aku balik esok !

dolce_afend said...

undi jngan x undi.... kat tmpat saye tangguh sampai 4hb bru mengundi...berkabung seminggu...

g undi semata-mata nak souvenirs...
tahun lalu dapt payung...dapat beg taun nie pn ok gak...huhuhu

saypOOL rafhtello said...

dah maju dah..undi on9..

tia said...

len kali jalan je, jangan tengok kiri kanan, kalau kita kena langgar means, dah ajal ma..kalau belum ajal maybe kau luka-luka..
aku suka lintas men jalan je.. (lampu untuk pejalan kaki dah hijau la..)sebab aku tak salah.

Judiene said...

tak pernah merasa mengundi MPP
sbb kt uitm JO kecik gilak
hehehe

Judiene said...

tak pernah merasa mengundi MPP
sbb kt uitm JO kecik gilak
hehehe

pudding pie said...

to nursarah,

terima kasih. dah cukup berhati-hati dah. driver tu yg tak mpk kitorg

pudding pie said...

touyakaruma,

nampaknye mcm tu la.dah semua musim mengudi kampus..hehe

pudding pie said...

mr, kamikaze,

baik tuan!

pudding pie said...

to Aqilah,

ye la. aku tak boleh blk
huhuhu

pudding pie said...

to dolce afend,

dpt payung?? jeles sye..
kitorg tak de souveirs pun..
dpt air kotak & roti jek
huhuhu

tukar U la cmni

pudding pie said...

to saypool,

a'ah. ko undi manual ka??

pudding pie said...

to tia,

aku mmg pandang depan tp driver tu nak melintas so die yg tak nmpk aku
huhuhu

pudding pie said...

to Judiene,

owh. Uitm mana?
samalah kita

hami asraff said...

kat sini pun tak meriah pun hari mengundi. tak ambil port sangat.

pudding pie said...

to hami asraff,

U mana ek??
tau takpe. biasa2 jek

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin