Klik sini..

Tuesday, February 2, 2010

Aku Bukan Seorang yang Kedekut mengalahkan Haji Bakhil tapi..

Peristiwa ni berlaku baru jek. Masa tu aku dan Mek Su, roomate aku nak pergi ke Melaka Raya. Memandangkan bus lambat, dan kitorang nga kejar appointmet pukul 4 ptg, so terpaksalah membayar lebih kat pak cik teksi.

Al-kisahnya..

Pak Cik Teksi: "Nak ke mana?"
Kami:               "Melaka Raya pak cik, Boleh hantar sana?"
Pak Cik teksi:   "Emm, boleh-boleh. RM15!"
Kami:               WTFish! (dalam hati jek la) "Eh, Pak cik, ari tu kami pergi sana dlm RM12 jek, Ni apsal            
                          mahal sangat?"
Pak Cik Teksi:  "Mana de! Kira okay la tu. Dah kira murah"


Damn. no choice! MySpace

Kitorang naik jugak bila dia kata, "Okayla Rm12!"


Sebab cuma ada pak cik teksi tu jek kat situ. Kejar masa satu hal. Rasa nak mencarut plus menengking blah dari situ pun ada gak. Kut ya pun, bertimbang rasa la sikit pak cik ni. Kami ni student pak cik oi! Berdua lagi. Banyak sangat la duit kami ni. Dah tu nak tolong orang Melayu pun tak nak.(SILA AMIK PERHATIAN YE: PAK CIK TEKSI NI SAHAJA!) Beza sungguh senario bila aku naik driver teksi bangsa cina.


Bikin gua panas betul hari ni!! MySpace


Rasa tertindas. Kami bukannye pelancong pun. Baru satu sebab. Sebab kedua,  bila kitorang bising dan mempertikaikan tambang teksi tu yang tak logik, boleh plak dia jerit kat kitorang, "Diam lah mak cik!" Ada ke PATUT? Siyes, benci giler aku dengan pak cik ni. Pelangga harus dihormati la. Kan ada jek slogan "CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT"


Bila nak bayar, dia beri kitorang setakat RM13 jek. Janji Melayu!!! Kalau nak murah panggil ABANG! What?? Mek Su nampak, pak cik ni lahir tahun 1965. Umo sama baya dengan bapak Mek Su okay!. Geli geleman kami. Tobat tak nak tengok muka pak cik teksi tu lagi. huhuhu




p/s:berhati-hati daripada tertipu

15 comments:

- Misztake - said...

kadang2 pak cik teksi suka ambil kesempatan..
pernah skali naik teksi tu dia mintak sampai rm12..
padahal biasa rm6@8 je..
sakit hati..

Moon Death Spell said...

bak cini no pakcik teksi tu
moon pecahkan cermin kereta dia + simbah cat merah

maisyara Pot! Pot! said...

memandai jep nk naik 3rggt! sengal yea pkcik!

zella said...

mmg slalu jmp pemandu teksi gatal n cekik darah....

nyampah btul...

are-bue said...

mcm beli brg pulak kene tawar- menawar.

MuNsYi^SaMa said...

saba je la pakcik2 teksi cmtu. lenkali sound trus je. bia die tau walopon kite customer, kite ade hak jgak. ugut die nk report kt polis and tulis kt blog. skang ni org takut kot blogger. amik no plate siap. hehe

Dak Wan said...

Sengal nya teksi. Ambik je no dia pastu report!

pudding pie said...

to misztake,

senasib la kita..huhu
tinggi sgt tu

pudding pie said...

moon,

wah, baiknya kamu!
terima kasih kawan..hehhee

pudding pie said...

moon,

wah, baiknya kamu!
terima kasih kawan..hehhee

pudding pie said...

maisara,
tau takpe.memang sengal itu pakcik

pudding pie said...

zella,

jumpa jgk yek. biasalah tu

pudding pie said...

are bue,

haah, cuma ni bukan barang tapi servis

pudding pie said...

munsyi sama,

ye ke takut? pak cik teksi tu baca pulak blog..hahahaa

okay, next time kalau saya ada berani
saya sound dia balik

pudding pie said...

dak wan,

tak terpikir plak time tuh,,huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin