Klik sini..

Tuesday, December 22, 2009

Merepek sambil mkn kerepek

Bila aku dok sibuk layan youtube tgk mana-mana cerita drama tetiba aku teringat pulak drama2 lama yang aku tgk masa aku kecik2 dulu.. Masa kecik2 dulu memandangkan aku dok kat taman perumahan dan lagi2 padang dpn rumah aku dah ghaib sbb ganti dgn pembinaan medan selera Cina so aku akan melekat kat rumah sambil tgk tv. Al-maklumlah, anak perempuan sulung plak tuh takkan plak mak aku nak biarkan aku merayau2 kat taman tu. Lepas main kejap jek mak dah sibok2 panggil msk rumah.Haih..kacau daun tul!

So, masa kecik2 dulu aku masih ingat aku suka tgk cerita drama Omputih, Cina lagi2 Kantonese dgn Mandarin sampai dah bleh phm dah.. Lepas blk sekolah jek mesti tak sabar nak blk rumah sbab nak tgk tv. Giler tv aku nie. Org lain hantu games aku lain plak. Ish2.. Hmm, agaknya sbb tuh aku rabun kot (amik ko!) balasan la tuh..huhuhu

Cerita2 yg aku msh ingat apa ye hmm lbh kurang Journey to the West, Hua Mulan, Fong Sai Yuk, Xena the Warrior, Hercules, My Fair Princess, Anchor Woman, Power Rangers(hahaha), Felix the Cat. Cerita2 Kantonese daripada Hong Kong mmg dominant la time tuh. So, kalo org Tanya kecik2 main pe setakat main batu seremban dll, haha silap org la beb! Boring jek aku ni time kecik2. Al-maklumlah aku sorang je time tuh, adik aku lmbt sket lahir. Lagipun, kejap jek aku dok kampong.

Apapun, mmg rindu la nak tgk blk citer2 nie. Kalau aku cari blk pun agknya dah takde dah. Agaknya pelakon2 tersebut dah tua2 kot.


Miss those old days..


p/s: tinggal 2 minggu je lagi


4 comments:

bEEdLE d' bARd said...

aku suka gakj tgok citer fong sai yuk n my fair princess tu.. =)

huargh, rindunyer zaman kecik2 dulu..skrgni dh xbyk kan cerita2 yg macam tu..asyik2 citer indon, bosan giler...

saypOOL rafhtello said...

aku memang suka power rangers..lagi2 kaler biru.. =)

'AQILAH said...

fok saiyuk paling aku giler...hahahaha

AzuanBudakPandai said...

betul3!
ingat lagi..
man soo...man man soo.. huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin