Klik sini..

Saturday, December 19, 2009

Saper peluh lebih byk?? Berbaloi-baloi taw!



Lepas tgk The Biggest Loser, tros aku jadik minat plak nak try workout..

Zillion thanks to KBS channel, aku jumpa senaman ni lps tgk show Happy Together kat channel 303 kat Astro je yek!. Tentang senaman alaf baru rakyat Korea sbb bila aku cari kat youtube, video ni je yg asyik kuar. Dah lama pun, dan ada byk version, aweks2 cun lagi seksi tp aku pilih video ni lbh selamat..hahahha (elak zina mata!)

Lebih kurang mcm J-robik utk org Johor tu - special nyer aerobik tapi lebih ringkas dan pendek (pendek ker kalo 6 minit??). Kalo J-robik, gabung semua sekali tp senaman ni lain la. Sorry, no eng subbed sbb tak de pun yg nak translate kan. So, paham2 sendirik la yek. Kalau yg eng subbed, tgk kat tv la. hahahaha >_<

Apa yg aku tahu, New Millennium Health Workout ni ditubuhkan oleh SOSFO pada 1999, diperkenalkan kpd sekolah2 dan broadcast media. Combines music drpd Korea's traditional labor song melody with the motions of Taekwondo, traditional martial art and traditional mask dance. Semua boleh try.




Ni version animated plak..Enjoy!




p/s: duduk rumah tanpa workout mmg cari psl!

10 comments:

AzuanBudakPandai said...

tak nak...nak gemuk haha

saypOOL rafhtello said...

amalkan selalu.. =)

Cik Dila said...

kevin the biggest loser asia tu dah jadi idolaku nak menurunkan berat badan hehe...kagum gile ngn dia.tp takley nak tengok lg r utube tu..esok singgah balik..

Jard The Great said...

hehehe... aku tak kuat berpeluh.. tu yg kuat kumpul lemak tuu.. tak berpeluh.. tak bakar lemak.. huhu

DiLLaRY said...

yo2...senam cm ni..ak dh bese wt kt umah..mskkn taekwondo kite blajo dlu...huhuhu..kalo cm ni slow...mau 5,6 kali ak ulang bio kuo pluh..ngeee~

pudding pie said...

azuan,
ko mmg gemok kan?? hahahha, aku tau
dah..alasan!!

pudding pie said...

saypool,
insyaAllah, kalo aku rajen

pudding pie said...

dila,
ye ke? aku tak tgk pun

pudding pie said...

jard,
bgs pe tak kuat peluh..

pudding pie said...

dillary,
mmg la. tp aku ske lain dari yg kain

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin