Klik sini..

Saturday, January 9, 2010

"Aku Bohong Bukan Sekali Dua!" Ish..ish..


Salam w.b.t.h.

Aku kembali ke Batu Pahat lagi setelah seminggu sem start.. Hehehe =) Jangan jeles!! Jangkanya nak balik minggu depan tapi ada plan plak nak pergi makan angin *wink* *wink* sementara masa tengah free dgn member2. So, aku beli tambang bus Orked Malaysia ke BP lepas kelas Channel Marketing smlm pagi.

Sem ni kelas aku sampai separuh hari jek tak mcm sem lepas sampai petang. So, budak2 BBAM 4A semuanya sangat gumbira sampai ke langit sbb tak perlu tahan mata dlm kelas lagi waktu ptg mcm last sem. Hahaha =)

Memang bahagia..

Aku sampai BAtu Pahat pukul 2.30 ptg lps say farewell dgn Ira, classmateku dlm bus. Dia balik Kluang. Samapi jek station bus, cuaca sgt panas. Memang sedap kalo pekena air kelapa ni. Hmmm, mmg tu la yang aku carik.

Masa menunggu emak ku dtg jemput, aku duduk sorang2..

Tetiba jek dtg plak makcik gigi jongang Mak Cik A (bkn nama sbnar!) dtg dekat2 dg aku. Aku buat2 la tenang jek,tak pikir pape pun.

Mak Cik A : "Anak ni nak balik mana & dari mana?"
Aku : "Sya nak balik rumah, bru samapi dari Melaka mak cik."
Mak Cik A : " Owh. Tunggu mak ya?"
Aku : "Ha'ah makcik"
Mak cik A : "Mak cik ni nak balik,tp takde duit. Adik ada duit tak? Rm3 je mak cik nak mintak?"

Sambil buat muka kesian. Dlm hati, apa mak cik ni. Minta sedekah ke? Dlm wallet juz ada not RM10 jek ni. Hmm, nak bg ke tak nak??

Aku : "Maaf mak cik, sye tak duit kecik la."
Mak Cik A: "Betul tak de? Berapa2 pun boleh la, mak cik terima"
Aku : Diam.

Cuba memujuk ku lagi.

Aku serba salah tapi last-last Mak Cik A berlalu pergi. Fuh, lega!

Tak sangka aku. Teringat plak masa aku kat Melaka. Kalo korang masih ingat Entry ni? Orang datang minta sedekah kat aku & member2 bila tgh makan. Selalu mcm ni la. Ni plak kena pow lagi!! aishhh.. Kejam ker aku??

Mula2 ingat nak beri jek..
tapi bila aku tgk Mak Cik A tu pakai rantai emas plak kat leher dia..

Apa kes ni?? Siapa tipu siapa??



notakaki: Cepatnyer habis weekend ni!! waaa




12 comments:

dila said...

mak cik gigi jongang...?hehe..sian dia jadi watak utama plak dalam cerita ni...

bagus jugak kot tak bagi duit tu..suh dia berdikari..hehe!

pudding pie said...

to dila,

memang gigi die jongang pun.kecian gak.huhuhu

zack zukhairi said...

banyak kes macam ni. jgn mudah percaya sgt...

pudding pie said...

to zack,

betol2.. mesti was-was selalu
bkan bleh percaye diorg nie

ARC said...

kesian dia weh
aku xleh thn tgk org2 yg ksian nih
mesti aku bg at least rm1

tp kalo yg set2 rm10 tu harapan r gua nak beli stiker tu

pudding pie said...

to ARC,
mcm mne nak bg kalo tinggahl sekeping not rm10 cukup2?? hu3
takkan nk bg gak kot..

stiker pe? mne de..

pak long said...

salam....
susah kan...nak bagi takut kena kencing...tak bagi nampak kesian..
baik tak yah bagi la kat mak cik tu.....

tia said...

kesian kau,aku lak, naseb pak cik yang mengaku dia ibu tunggal tu tak pow aku duit,
kalau dia pow,
melalak aku..

pudding pie said...

to pak long,

ye ke? so, btol la tuh..
tak yah bagi.

pudding pie said...

to tia,

biol la pak cik tuh. sewel tak bertempat!

AzuanBudakMemandai said...

aku selalu kena pow la ni maknanya huhu

pudding pie said...

to Azuan budak pandai,

ye ke?? kne pow dgn strangers ke org asing??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin