Klik sini..

Wednesday, January 20, 2010

Aku Perlukan Oksigen.. Cepat!!



Bangunan kampus berwarna ungu tempat aku belajar sekarang hanyalah sebijik jek kat tengah-tengah bandaraya Melaka. Sudah hampir 2 tahun aku belajar kat kampus ni. Dah macam-macam yang aku tempuhi. Kalau siapa yag tahu kampus aku ni dah macam IPTS swasta plak. Sebab kampus aku tu adalah sebuah bangunan yg setinggi 16 tingkat!


So, kalau nak ke kelas kitorang cuma ada 2 alternatif sama ada beratur panjang berebut-rebut utk naik lif ataupun bersenam setiap pagi dengan memanjat anak tangga. Selalunya kalau kelas aku level 6 atau 7, aku naik tangga je dgn gigihnya.. hahahha


Satu hari, aku nak pergi library level 12. Seperti biasa, masuk lif dgn riangya sebab tak de kelas time tuh. Masa tu plak pertukaran kelas, lif penuh sebab ada yg nak masuk kelas. Lif yg aku naik padat giler dah macam tin sardin Marina!


Seboleh-boleh semua orang nak naik jgk lif kalau masih ada ruang..


Takpe, aku rilek jek sebab dah biasa. Al-maklumlah dah jadik budak lama kat KBM. Weeeeeeeee =)


Lif tiba jgk kat level 12 tapi pintu lif yg aku naik tu tak bukak-bukak jugak. Tunggu 5 saat lagi. Pun tak bukak-bukak lagi pintu lif. Arhh, sudah! Semua orang dah jadi panik. Suara-suara mula kedengaran lagi-lagi junior2 baru. Bising dah..


Ye, memang betul. Kitorang terperangkap dlm lif!!

MAkkkkkkk!!!!


Kalau 5 org dlm lift tu takpe gak, ni dah sampai 21 org.. Adehhh, bayangkan macam-macam bau harum semerbak. Lagi-lagi kalau baru lepas makan lunch, ada bau petai, bau sambal belacan.. Aiyak!!!


Nasib baik tak lama. Technician cepat2 lepaskan kitorang. Semua org berpusu-pusu keluar. Macam anak ayam keluar dari reban..gegege.


p/s: agaknya lif pun nak berehat jgk!


13 comments:

Aidi-Safuan said...

haha..gler besh ada 21 orang terperangkap! huhu...
amacam pengalaman sangkut dalam lif? cuak tak?

ini blog wirdah said...

naseb baik la beramai-ramai.kalo sorang,mesti lg cuak gile.huhu

Si budak Aboi said...

sekali-sekala kasi ler lif tue rehat !

sean blossom said...

salam..
harap saudara/saudari sudilah singgah di blog kami,

seanblossom-preorder.blogspot.com

terdapat pelbagai jenis pakaian wanita dengan harga yang berpatutan.

terima kasih...

'AQILAH said...

aku ada dalam lif tuh ...hee

AzuanBudakMemandai said...

haha...tue le laen kali mintak tambah lif @ buat bangunan pendek3 je wakaka

hang liey leen said...

cianyer...mse bile nih???har har har...msh blom de pngalaman ag...muka stok lambt ke kelas..ngee!

pudding pie said...

to aidil-safuan,

cuak siot..spe tak cuak.tgkt 12 tu!
huhuhu

pudding pie said...

to wirdah,

tau takpe. Allah je yg tahu

pudding pie said...

to si budak aboi,

hahah, mmg pun. penat kot

pudding pie said...

to Aqilah,

kita sentiasa bersama..hahaha

pudding pie said...

to Azuan,

dah lama dah aku mintak.tp diorg wat bodo jek
kui3

pudding pie said...

to lyn,

aik, sjk bile hang bukak blog ni??
hehehhe

last week aritu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin