Klik sini..

Thursday, January 14, 2010

Pipiku Merah Melepak Selepas...



Aku rasa aku sungguh jakun semalam
. Kira first experience la. Orang kata kalau tak try, tak tahu. Ceritanya begini. Teman serumahku, Mek Su mengajak aku dan Tia pergi ke sebuah gym berdekatan rumah kami tak jauh daripada Jonker Walk. Sila angkat kaki anda jika tak tahu dimana Jonker Walk berada kat Melaka ni ye! Hahaha.

Kitorang pergi malam sebab tak ramai sangat. Lagipun waktu tu jek free. Juz bayar RM5. Mahal gak bagi aku sbb aku ni kan masih peminjam lagi. Hehehe Ramai jugak aku jumpa student KBM kat gym tu. Lagi-lagi lelaki. Senior plak tu. Aiseyyy.. Jangan la aku terserempak kat kampus. Mesti aku angkat kaki lari jauh-jauh dulu! Malu!


Credit to Mr Google (kalo la rumah aku de gym cam gini!)


Overall, aku dan Tia try semua peralatan kat situ. Mek Su yang jadi coach kitorang. Hahaha, kami budak baru belajar! 1 jam jugak la kitorg ‘melepak suka-suki’ kat situ. Best!

Hurmm, Sapa kata budak bisnes tak bleh bersukan?? Hah, cakap cepat!!!

Rasanya semua kroni-kroni aku masa time kanak-kanak ribena dulu mesti terkejut kambing lagi jatuh terguling-guling bila aku kata aku pergi work out. Ye memang betul. Aku work out habis-habisan okay! Macam nak berperang dengan musuh ketat lagi sendat!

Okay, aku mengaku. Aku bukannya kaki sukan. Sebutlah apa jenis sukan pun. Semua DIHARAMKAN. Aku takkan turun main selagi tak kena paksa. Dulu pernah try masuk silat masa kat Matrik, last-last masuk sem 2 dah stop dah. Malas sgt nak turun blok then kena menapak plak tu. Hahaha, alasan!

Walaupun aku tak BERAPA nak suka bersukan mcm kawan-kawan aku yg lain, aku tak la bodoh sangat nak elak bersukan buat selama-lamanya kan? Paling aku suka dulu adalah main futsal. Itu pun sebab kitorang DIWAJIBKAN sebagai aktiviti kokurikulum. Aku Puas. Keluar segala peluh beb!



Tapi sekarang, hari-hari aku bersenam jugak la




Sebab rumah sewa baru aku lah..



Aku kena naik turun tangga 4 tingkat setiap hari!



11 comments:

aisha wUtevA!! said...

salam singgah,

heee~ bg0s2 majulah sukan untuk negara okeyh?? hiks.

DiLLaRY said...

oi jd la spt ak yek..tup kipas bilik dan truskn dgn aerobik..siap jiran2 bilik len pn dtg..bnjir bilik kot peluh..ahahaha..mereka mnggemarinye...so jd instruktur la ak kpd mereka2 itu..ahahaha

saypOOL rafhtello said...

gym tmpt aku cikai..

'AQILAH said...

haha...betul2...naik tangge turun tangge...giler penat.

pudding pie said...

to aisha,

mekasih.sy sgt menyokong kempen tu
muahaha

pudding pie said...

to dillary,

bilik aku sgt sempit tak pe lagi
tapi budak2 kampus aku semuanye rumah jauh2 la

pudding pie said...

to saypool rafhtello,

sama la tempat aku. cikai gak
agaknnye laku kalo jual kat kedai antik

tia said...

haha..namna aku pun terselit,
abang berbadan BUFF sangat handsome tapi macam gigolo.

pudding pie said...

to Aqilah,

betol2. tak larat den

Bally Da Shoe said...

Bagus tu....senam seni... huhu jog pon da ok kalo nk sihatkan badan...ngee~ jogging dpt bakar 600kalori per hour....bnyk tu...isyallah sihat... :)

pudding pie said...

to bally da Shoe,

wah..mekasih cik bally. dah mcm coach plak. heheh

bek, sy praktis byk2 nt

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin