Klik sini..

Wednesday, February 24, 2010

Saliva Meleleh-leleh Macam Tali Air. Iya, Ku Cinta Sama Mereka!

Perhatian.. !!


Sesiapa yang kelaparan ataupun tengah mengikat perut..


Sila jangan view entry ini ye. Terima kasih



Entry kali ni berkisar semuanya tentang makanan sahaja! Ye, tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Makanan feveretku. Makanan ni jugak la yang aku cari bila aku balik kampung  bandar Bee Pee (Batu Pahat) Sebab, aku jarang-jarang balik rumah. Iye, aku selalu jek stay kat Melaka a.k.a. rumah sewa terchenta. KAH KAH KAH


Busy kononnya MySpace


Aduh, bila tak balik rumah time cuti raya Cina, tengok plak gambo-gambo makanan ni. Buat aku terliur meleleh-leleh sampai ke lantai *sigh* Ahh, sudah!!!  Siyesly aku memang tak sabar nak balik rumah. InsyaAllah 25hb ni aku balik. "Mak, sila sediakan makanan banyak-banyak yek. Anakmu ini semestinya kebuluran!! *rolling on the floor*


Ni entry bergambar mengidam punye pasal!



Cheese Nan

Kalau BM pandai-pandaila korang translate sendiri kan. Aku jarang makan roti ni, sebab ia menggemukkan.  hahaha. Tak sesuai sesapa yang berdiet. Cuba tgk roti yang gebu macam dipam-pam ni. Tebal lak tu. Aishhh.. Memang sedap caya sama gua! Bapak aku kata dia beli kat area belakang BP Walk. Makan panas-panas cecah denagn kuah kari ayam. *Nikmat*



Tart Telur

Okay, ni sebagai dessert jek tapi tempat lain memang tak bleh tanding la tart telur kat tempat aku ni. Betul sebab aku dah cari kat tempat lain especially Melaka (my current hometown) sumenya Portugese Tart dan jugak banyak yang tak sedap. Rasa telur lebih. Rindu! Aku selalu beli balik kat Kedai Bee Bee Jalan Rahmat BP depan Telekom. Selalu gak sold out. Cis!




Mee Racun

Seingat aku la nama dia macam ni. Tak taw la kalaau dah tukar nama. Femes jugak mee ni. Mee membunuh! Mengancam. hahaha Dulu waktu aku sekolah menengah, seingat aku pernah masuk Majalah Saji. hehe. Selalu bapak aku yang beli lepas keje. Aku tang makan jek la. Jarang jugak aku makan. Tapi kalau aku balik rumah jek bapak aku mesti belikan. Yummy. Mee ni tak macam mee hailam. Kuah dia manis tapi pedas. Lengkap segala ingredients. Thumbs up la! Oh ya, aku tak sure ade lagi tak kat Taman Setia Jaya ke Carrefour tu. 




Nasi Ambang (ihsan Mr. Goole)

Tak tau la aku kalau ada orang sebut Nasi Ambeng. Tapi aku tau makan jek la. Ni lagi satu makanan yang aku cari kat Batu Pahat. Kat mana-mana mesti ada jual. Nak cari kat Melaka ni punyelah payah. Makan nasi campur la jawabnya. Huhuhu.. Nasi ambang ni ada macam-macam specialty contoh bezanya ada yang suka letak mee (tapi aku tak suka campur mee dengan nasi!) Ada serunding, sayur campur dan ikan masin. Isi utama kadang-kadang ikan takpun ayam. Terpulang pada penjual. 

Memang tak muak kalau makan hari-hari pun!


Okay, sesi bergambar sudah tamat.MySpace


Bikin aku terliur jek nak taip panjang-panjang. hahaha. So, apa makanan feveret korang bila korang kat tempat orang?? Share la dengan aku plak. Mana tau aku tak pernah dengar pulak nama makanan tu.




p/s: Balik rumah nanti nak makan sampai muntah..MySpace

24 comments:

AzuanBudakMemandai said...

mee racun?? pes time dengar nie huhu

Ah Fatt said...

aku suka tart gak
nasi ambang tu x silap makanan jawa... tak pernah rasa

terliur tgk mee racun... haha

maisyara Pot! Pot! said...

dulu slalu mam roti nan.. sedap yooo.. skng dh ssah nk cari yg sedap.. grrr

zella said...

terliur tgk ns ambeng...sodap!!

HEMY said...

memang terus rasa lapa pagi2 buta camni

ShaFril said...

pergh mee racun...agk2nya ada mee antiracun kot nnt haha

imHepPie said...

arghh tu la padahnya degil ko da bgi amaran aku gi tgk gak lapo ar rosak la diet aku gini isk~

MuNsYi SaMa said...

sume nmpak best dan sedap. my all time favourite mee hailam.

kalo international, ban'mien atau bosso, common food in Fujian, China. ade jual kt sini..hehe

aCu said...

smlm br makan tart telur~ uish..terbaekkkkkkkkkkkkkkkk~ sodap~

'AQILAH said...

aku baru perasan yang blog aku tak de makanan lar..ahahahaha...lapo2, masak nasi jan...:P

pudding pie said...

to azuan,

dah dgr la ni kan.hehehe

pudding pie said...

to ah fatt,

yes, ku pun suka tart gak..

cuba la try

pudding pie said...

mai,

roti nan mmg sedap kalu pandai buatnya

pudding pie said...

zella,

mmg terliur..ah, nak jgk

pudding pie said...

Hemy,

ye ke? sori la..dah tertengok
hahaha

pudding pie said...

shafril,

mee anti racun? blom buat lagi. shafril cipta la.gerenti femes plak!

pudding pie said...

i'mheppie,

saya tak bertanggungjawab..hehehe
selamat berdiet!

pudding pie said...

munsy sama,

first time saya deg. sedap ke??
dapat tu kat melaka ke?

pudding pie said...

acu,

ye ke..aku pun

pudding pie said...

'aqilah,

takpe,lepas ni ko letak la..
hahahaha..ade kot tp ko lupe

3p4h said...

Cop cop!!!! Cheese nan tu area mana? BP??? Aritu pkcik kt jhr (lupa area mn), dia kata ada cheese nan segala mcm ni kt dgn JJ ke mn tah, inikah tmptnya??? Serius ngidam mcm mkn kt sgapore dlu.. Kt msia cam haram nk cari susah T_T

pudding pie said...

La, sampai ngidam ker?

cuba cari kat kedai mamak ke..
senang je rasanya. di mana ada roti canai mesti ada roti nan, kalau tak silap la. kalo kat melaka sye mkn sekali jek kat Mamak D'corner dkt Uitm kampus bdr tu tp skrg dah tkr owner tak taw ada tak..

kat BP xde JJ, tu kat J. Bahru ke?

3p4h said...

mmg kdai mamak ada sgala mcm roti ni, tp roti nan CHEESE yg meleleh2 cam tu susah kot nk cari! Kalo dpt pn, setoet je cheese yg d letak..

JJ tu kt area JJ tbesar kt JB.. apa nma tmpt 2?? Xtau...

pudding pie said...

kat Tebrau ker??
jj terbesar kan?? cheesenya meleleh2 sampai camtu sekali?? wow!!!
hahahha

owh, kalo tempat sye, kat Batu Pahat la..Melaka takkan xder kot.. cuba try cari lagi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin