Klik sini..

Tuesday, February 23, 2010

Keje Sambilan Tak Semudah ABC. Tak percaya cubalah! Part 2

Sambungan entry lepas

Kali ni berkisar tentang minggu kedua sepanjang aku keje part time sebagai Promoter untuk brand Snails Original.. Brands ni semuanya tentang pakaian lelaki. Rasanya target Snails hanyalah untuk lelaki dewasa, bekerja dan juga yang berusia. Sebab?? Bila aku tengok, memang takda nya rekaan fesyen yang funky ala stylo-milo ni untuk teenagers. Tak sesuaaaii!!!


Warna baju pun kebanyakannya warna tanah atau pastel tetapi bermutu tinggi dan tahan lasak. Gerenti sesuai untuk dihadiahkan pada bapak-bapak atuk dan pakcik diluar sana.. Hah, amik kau! Dah promote plak aku ni. Permintaan pun boleh tahan. Ramai customers Chinese cari jugak brands ni. Hehehehe =)


Okaylah, kali ni takde gambo orang. Cuma tempat keje ku bila Fair dah abes kat tingkat 2. So, pindahlah aku ke tempat asal. Jumpa plak dengan akak-akak promoter yang dah senior. Diorang semuanya baik-baik. Kaki gossip gak. Kah Kah Kah


Bila hari-hari terakhir aku keje, yakni lepas Raya Cina customers dah tak ramai. Jangan nak bandingkan dgn Jusco besar ala super saiya tu! huhu  So, kebosanan tahap dewa tu mulalah datang bertandang. Ngantuk tu jangan cerita! Boleh tumpas agaknya kat tengah-tengah workstation aku. Ish..ish..sempat jugakla curi-curi beli popcorn caramel buat penghilang ngantuk. Huaaa


Snails a.ka.  Siput?? 




Timbunan seluar yang maha tinggi lebih tinggi dari aku lak tu!




Mahu beli baju ke cik abang?? Gerenti aweks terpikat..haha



Baru belajar ni. Alat penebuk belt. Masih gagal lagi dlm menebuk. Kematu tangan ku!




p/s: Bila gaji mahu masuk ni??



8 comments:

saypOOL rafhtello said...

xminat snails..pakcik2 minat kot.. =)

zella said...

skrg ni xbyk keje kat opis
ade gak terfikir nk wat keje part time tp................. kemalasan melanda heheh

ShaFril said...

suaq brand snail best gk pkai hehe

'AQILAH said...

dapper the best ! ahahaha

pudding pie said...

to saypool,

hahahah..mmg btol. ku tak nafikan

pudding pie said...

zella,

boleh tambah pendapatan
kita skrg ni berada di comfort zone
mane taw bleh kumpul buat dwet hantaran
hahahahha

pudding pie said...

shafril,

pakai ke brand ni? mmg tahan kan?

pudding pie said...

'aqilah,

dapper tak dibenarkan disini..hahahah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin