Klik sini..

Tuesday, March 30, 2010

Terapi Jiwa-Jiwa ~ "Jejak Syurha Anakanda"

Seperti yg dijanjikan, aku cuba untuk mengagahkan diri mengetuk keyboard (kuang-kuang skema nye ayat!) gegeggee.. sebab kini ku bukan penulis blogger tegar.. Okay, moga-moga ku rajen mengupdate blog. yeah!!


Pada 20 mac 2010 lepas, Qila dan aku menyertai aktiviti yang dianjurkan oleh kelab Rakan Intelek KBM iaitu prgram "Jejak Syurga Anakanda". Nama program je gempak. Muahahha Actually, kitorang pergi melawat rumah orang-orang tua kat Rumah Seri Kenangan Cheng, Melaka tapi tak lama la setengah hari jek dari pukul 9 pagi sampaila pukul 3 ptg.


Objektif utama adalah untuk mengingatkan kembali sejauh mana kasih sayang kita terhadap parent kita. Ingat, bukan senang diorang nak jaga kita tapi kita?? Tepuk dada tanya hati tu ha.. Diorang ni terdiri daripada duda, janda,takde tempat tinggal, tak dituntut oleh keluarga (astaga!) malah anak-anak yang dah bekerja pun hantar diorang kat sini. Walaupun diorang nampak gembira kitorang datang, tapi diorang tentu lagi suka kalau anak-anak diorang sendiri yang datang.. *sob* *sob*


Simple jek aktiviti kitorang tapi bermakna. Sambil main sukaneka ala-ala kanak-kanak ribena, kitorang juga melawat hostel tempat diorang tinggal..


Sedih..MySpace


Paling tak bleh lupa, ada satu nenek tu siap menari ala dondang sayang pulak bila kitorang datang. Comel.MySpace Mulut die becok tak henti-henti siap kitorang request lagu lagi. ahahaha Nyanyuk tak bleh kata apa dah. Ada pulak nenek yang baru 3 bulan jek tinggal kat situ. Dia citer kat kitorang nak balik Bangkok sebab kat situ takde kawan katanya. Kitorang layankan je la.huhuhu


"sayangi ibu bapa jika masih ada"




Group Pertama


Kelab Rakan Intelek


ea, tak nampak pulak muka pakcik group kitorang


Bersama ketua projek Mohd Saiful



p/s: nak join program komuniti lagi. syok!

4 comments:

Bulan Yang Menggantung Di Langit Osaka said...

saya pun suka join program macam ni..
dekati masyarakat.. wah dah mmcam perdana menteri looo

zella y said...

kalau sy gi umah2 mcm ni...sure nanges hehehhe

'AQILAH said...

aku pun terlibat...weheeeee

ShaFril said...

haha ketuk keyboard ek..gna pa?hammer ka?hehe =P..apa2 pn thniah n bgs usaha cmni..truskn hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin