Klik sini..

Tuesday, June 15, 2010

Tutorial Memasang FB LIKE button

Aku jarang sekali membuat tutorial blogger ni. Tapi memandangkan aku 'terlebih' rajin kali ni, so aku nak share buat sesapa yang cuba-cuba tutorial ni. Aku selalu jek tengok button LIKE cam kat facebook tu bila menerjah ke blog-blog lain. Sebenarnya senang jek.






  • Mula-mula bukak page Layout (Design) > Edit HTML pastu check kat bahagian “Expand Widget Templates”.
  • Cari pulak  data:post.body jangan risau kalau nak short cut juz tekan Ctrl F
  • Copy & paste pulak code ni ~ dapatkan code DI SINI (sori, malas nak wat box baru!)

jangan copy yg warna merah tu..=)


Sebenarnya ada banyak lagi jenis button LIKE tu. Suka hati korang la nak pilih yang mana. Yang ni link tambahan daripada Facebook gak. KLIK SINI hehehe.. Mudah kan??


4 comments:

zella y said...

thanks!!
dh lama cr tutorial ni...
;)

azuan said...

yang aku punya 'share' FB...

Nashays said...

yea...berjaya..thx 4 sharing

Syaza Syahira said...

apsl ak xle..errghh!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin