Klik sini..

Tuesday, July 20, 2010

Tertipu atau Ditipu Sama Aje




Salam hencek2, gades2, pakcik makcik semua..

Kali ni nak sambung cerita lagi..
berlaku di restoran tak jauh dari kampus aku tu.


Malam tu, lepas balik meeting club
Singgah jap lepak minum sambil borak-borak kami berempat
Memang penat..
Bertambah penat bila customer service cam sampah
Member aku yang sampai dulu lagi la menyirap
Tak dilayan setelah beberapa lama duduk di situ
ok fine.. kitorang sabar paham dah, customer ramai


Then, tunggu lagi nasi yang diorder..
Lepas 10minit, 15 minit..20minit
Tak sampai lagi.. cadang pulak order air
Bila order sampai, ape lagi minum la dari cawan kedabak tu
"Aik, apsal cawan kita super duper beso dari orang lain ni?"
Member aku bersuara..
"Haah la"
"Maybe kita punye special kot!"


Bila time nak bayar, aku kuarkan duit Rm2 siap-siap.
"Bang limau ais bape?"
"Rm 4.50!" "Heh?"
"Cawan beso kan?" 
"Abes, air karot susu?" "RM7.50!"
"Biar betol bang. Kitorang tak taw pun ada cawan beso dengan cawan kecik. Lagi satu, kitorang tak mintak pun cawan beso."
Abang cashier diam. Pastu membebel plak.Suruh datang next time nak belanja kitorang..
Menyirap kami sekejap disitu. Dalam hati apetah lagi.*&&^%^$@$
Dahla first time datang. Yang amik order pun tak bagitaw.
Sabar je la. Kami ni student lagi. Ingat nak sangat ke minum mahal-mahal ni.


Sorry, no next time!!



p/s: aku perlukan duit sekarang. Sape la yang baik hati?? *blink blink*

7 comments:

hang liey leen said...

ijan..nisa, fifi dan bam pun terkena..dah laa 7.50!!! memanh tatau ada cwn bso cwn kcik dan xorder pn cwn beso..tp redha jek

zella y said...

mahalnya...
buatpe la nak jual air cawan besar2..kembung air plak jd nya...sib baik xmkn hehhehe...

kedai tu xde menu+harga ke??

azuan said...

tak pernah lagi kena camnie..hoho

aCu said...

hahaha..gelas beso eh? abes tak minum? haha

Cz Aina said...

huhuhuhuhuhuhuuhuhu......
byr cwn kecik je..
pastu jalan teros..
huhuhuhu

fndrocka said...

cerita ni aku faham..tapi tajuk tu aku pelik la.

dulu aku ada jugak terkena iras2 gini.beli air apple kat warung biasa kat perlis..standard harga 2/3 ringit la..time bayar aku tgk dia caj punyalah kaw-kaw...aku tanya harga nasi takdelah mahal..rupa-rupanya air apple tu 6 ringgit..cawan biasa je..tapi di akata dia buat pakai 3 biji epal...what the fak

tia said...

semalam aku beli air..semua seklai 6.70..air je..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin