Klik sini..

Sunday, December 26, 2010

Hijau Itu Warna Daun Kari


Salam semua..

Beberapa hari ni ramai pulak yang mengingatkan aku tentang sekolah lama aku. Samura.
Mentang-mentang semua cuti U, facebooking satu kemestian.
Hehehe


Kali ni aku tak nak ulang balik entry berjela-jela pasal sekolah lama aku
Kali ni nak cerita pasal lagu tema sekolah aku.
Memandangkan aku duduk boarding school, lagu-lagu tu satu kemestian.
Nak-nak lagu yang catchy dan menaikkan semangat.
Hahahaha, rindunya zaman itu! ^^


Masa aku kemas balik bilik, tetiba terjumpa balik note book aku masa aku kat Samura dulu
Dalam tu ada tercatat segala lagu masa wakili rumah sukan aku, RUMAH BUDIMAN 
yang melambangkan warna tema hijau. 
Ahhhhh, rindu giler kat Kajau 3 @ Budiman 3. 
Nama Kajau 3 ni khas utk penghuni tetap Budiman 3 je time batch aku. 
Ilham khas dari senior kitorang. nama panjang dia,, 'Kamar Hijau' hahhaa ^^
Selain BUDIMAN, ada PUJANGGA (kuning), 
BESTARI (biru) & SARJANA (merah)

***

Untuk Siti Zulaikha..

Oh Budiman..
Tak mengapa kalau kita tak menang..
Esok masih ada..
Oh Budiman..
Jangan putus asa..
Teruskan usaha..
Bangkit bersama-sama..
Oh Budiman..

note : inspirasi dari Spider

******

Hijau warna rumah sukan kami..
Kuat gagah berani..
Tewaskan musuh tradisi..
Pujangga Sarjana dan juga Bestari..
Akan kami tewaskan dengan mudah sekali..
Kamilah juara..
Di Aspura dan Aspuri..
Rumah Hijau tetap di hati kami..
Dapat merit tiap hari
* Hijau itu warna suci
Warna pokok dan warna daun kari
Itulah kebanggaan kami..

note: inspirasi dari lagu Kluang Man..

*****

Memang benar Budi memang juara
Dapat banyak merit sini sana
Sudah pasti Budi takkan kalah
Pada Bestari, Pujeng dan Sarjana..

Ramai-ramai kita kutip mata..
Biar mereka tahu sapa kita..
Sapulah habis janganlah mengalah..
Budi juara..

Biar apa orang kata..
Hanya Budi saja yang juara
Biar mereka semua tahu
Hanya Budi saja dihatiku..


ihsan Pak cik Google



p/s: I miss you guys ♥ ♥ ♥.


3 comments:

Iznie said...

yeah.....! izni penah menjejakkan kaki kat dalam samura tu...hehe

Farah Zamri said...

assalamualaikum..
arrgghhh teringat zaman sekolah kita..
hidup kat samura for 2 years yang sangat menyeronokkan..

aCu said...

weyh. aku lupe intro lagu milo ar. camne?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin