Klik sini..

Sunday, December 28, 2008

Jom Berdoa

Assalamualaikum buat muslimin/muslimat yg dirahmati Allah hendaknya,

Al-Baqarah ayat 218:

"Sesungguhnya orang-orang yang beriman, orang-orang yang berhijrah dan berjihad di jalan Allah, mereka itu mengharapkan rahmat Allah, dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang"


Dapatkan Mesej Bergambar di SiniDOA AKHIR TAHUN..
(sebaik2nya doa ni dibaca sebelum maghrib, sbb hari utk kita bermula selepas maghrib.. dan berakhir selepas asar..)

Dengan Nama ALLAh Yang Maha Pemurah lg Maha Penyayang.

Segala puji bagi ALLAH Tuhan sekalian alam, salawat dan salam ke atas junjungan kami Muhammad s.a.w, ahli keluarga baginda, para sahabat baginda sekalian.
Ya ALLAh, apa jua yg kami lakukan pada tahun iniyg Engkau larang tapi kami tidak bertaubat daripadanya sedang Engkau tidak meredhainya dan tidak melupakanya, namun Engkau masih berlembut terhadap kami padahal Engkau berkuasa utk menyeksa kami sampailah kami bertaubat daripadanya setelah dgn beraninya kami menderhakaiMU, maka sesungguhnya kami memohon keampunanMu dan bertaubat, maka ampunkanlah kami, terimalah taubat kami.
Dan apa jua yg kami lakukan pada tahun ini yg Engkau redha dan Engkau janjikan kami ganjaran pahala, maka kami pohonkan YA ALLAH, wahai Tuhan yg Pemurah, wahai Empunya kebesaran dan kemuliaan agar Engkau terimalah daripada kami dan janganlah diputuskan harapan kami terhadapMU,wahai Tuhan yg pemurah
Semoga Allah mencucuri kesejahteraan ke atas junjungan kami Muhammad s.a.w, ahli keluaraga baginda dan para sahabatnya sekalian dan segala puji bagi ALLAH Tuhan sekalian alam.


AMIN..


DOA AWAL TAHUN..

Dengan nama ALLAH yg Maha pemurah lg Maha PenyaYang,

Segala puji bg ALLAH Tuhan semesta Alam, Salawat dan sala ke ayas junjungan kami Muhammad s.a.w, ahli keluarga dan para sahabatnya sekalian.
YA ALLAH, Engkaulah yg abadi, yg Qadim dan yg awal. Dengan limpah kurniaMu yg besar dan kepemurahanMu yg sejati, tahun yg baru ini tiba kepada kami.
Maka kami pohonkan kepadaMU keterpeliharaan drpda syaitan yg direjam, para penolongnya dan tentera2nya, dan kami pohonkanpertolongan menghadapi nafsu yg sentiasa menyuruh ke arah kejahatan dan pertolongan utk bergiat dgn amalan yg dapat menghampirkan kami kepadaMu sehampir2nya.
Wahai ALLAH yg empunya kebesaran dan kemuliaan, wahai yg paling mengasihani di antara yg mengasihani.
Moga ALLAH mencucuri kesejahteraan ke atas junjungan kami Muhammad s.a.w yg ummi,ahli keluarganya dan para sahabatnya sekalian.Segala puji bg ALLAH Tuhan semesta alam.


Amin..

Mudah-mudahan apa yang kita mohon dimakbulkan Tuhan..InsyaAllah.. Selamat Tinggal 1429H, Selamat Datang 1430H..Salam Maal Hijrah!

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin