Klik sini..

Thursday, July 2, 2009

Setapak ke Menara Gading


Rata-rata IPTA telah pun menerima kemasukan mahasiswa/i utk sesi Julai-November 2009 bg permulaan semester yg baru ini. Ada yg akan mengikuti asasi, persediaan, diploma ataupun ijazah. Selamat datang yek adik2 especially siswa/i Uitm KBM.

Tak sah kalau orientasi pelajar baru takde. Cakap pasal Minggu Orientasi ataupun Minggu Mesra Siswa (MMS) masih lagi berjalan. Hehe, jadi semestinya para junior2 skrg ni mesti sdg dikerah sehabis keringat oleh para senior2 IPTA masing2..
Ish, teringat pulak waktu mula2 menjejakkan kaki kt KBM. Terpaksa melalui minggu orientasi yg memenatkan dan menyeksakan.. MySpaceLagi2 perangai senior2 yg tak masuk akal dan menjengkelkan.. Tak bleh blah!! Sabor je la..

So, nasihat aku tabahkan la hati & semangat korang, ye adik2 junior sekalian.. Perkara biase la tu kalo terpaksa tido 2 jam selama seminggu.. Kne berlari2 spy ‘on time’ tibe kat dewan, kne beratur panjang mse nak mkn.. Kne bangun pagi dgr kuliah Subuh (tak bleh lpe ble tgk kwn2 & aku jgk sbb kne tegur sekali dgn ustaz sbb tersengguk2 dgr kuliah..ahakss) MySpace

Utk sahabatku, Farahain Karim “Selamat menjadi warga UKM” yek.. MySpaceBelajar rajin2 spy nanti hidupmu cerah di masa hadapan.. Utk adik2 junior warga UITM KBM especially bdak BBAM, “Selamat Datang”..


p/s: alamak, tinggal 3 hari lagi..huhu

4 comments:

[:: nisa ::] said...

3 hari utk ape?

DAN SEBENARNYA...afend said...

orientasi skunk dah x ketat cm dulu.... kalu uthm aktiviti start kul 7 terus sarapan... malam abis kul 11... tp x tau ar u lain... mybe uthm rmai dak degree yg tua2 sbb 2 orientasi more kepada ceramah aje...

~FaRiDzUl LaILy FuDzALi~ said...

ijan..adik aku pown..huhuhu
tp x ar pndai sgt
dpt msuk institut jek

aku xnak blik!!!

pudding pie said...

to nisa,
blk U..
dahla bru jek cuti seminggu
huhu

to afend,
pe mksd dak degree yg tua2??
tua sgt ker?
hehehe..
mcm tu ek, gle bek..
tp boring la kalo ceramah jek

to laily,
xpe la atleast adik ko dpt tawaran kn??

aku pun xnk blk jgk
x puas cuti!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin