Klik sini..

Friday, February 19, 2010

Gelap Semata-mata tapi Bukan Buta!



Beberapa hari yang lepas, lepas aku dan Qila melantak alas perut  maggie goreng   MySpace kat Restorant Subaidah depan Agro Bank lepas balik keje. Al-maklumlah, penat berdiri sepanjang hari. Maka tenaga pun kurang. hahahha, alasan!


Apapun, kami balik ke rumah sewa dalam lebih kurang pukul 11.30 malam.. Kami berdua jek yang stay kat rumah sewa. Semua orang balik bercuti di rumah. Kami berdua pulang dalam mood happy campur penat tak ingat dunia tanpa  pikir pape pun.


Sekali tiba di pekarangan rumah sewa....MySpace


Aik, "Apsal bangunan rumah kita jek yang gelap gelita ni?"


"Black out la!!" MySpace


Arghhh, Sudah.. Tuhan je yang tahu betapa takutnye kitorang, Tinggal berdua plak tu. Nasib baik aku tak balik cuti ni kalau tinggak Qila jek sorang? Cian dia. Nyesal tak beli lilin siap-siap sebagai preparation. Mujur ada torchlight dari handphone. Memang berbakti waktu kami naik tangga setinggi 4 tingkat tu!




Apa korang buat bila black out berlaku?? 


Selalunya ku akan tido jek kat ruang tamu menghadap beranda ni. Berangin! Dah la gelap, panas plak tu. Tak bleh buat pape dah. Tetiba jek ku  terasa insaf sebab cuba pikir orang miskin yang tak mampu bayar letrik & air tu lagi bergelap sepanjang masa.. Btol tak??



p/s: memang pelik jek rumah sewa aku ni

15 comments:

ShaFril said...

hoho da hikmah gk blackout ni ye hehe

zella said...

elektric xde ni, baju nak gi keje dh siap gosok ker??
heheheh

~NuRa_Boutique~ said...

hai salam kenalan..

Kyuubi_85 said...

wah, napa gak tu blackout? slalu ke mcm tu.. bhaya2... nanti ada kejadian x diingini.. ish3

imHepPie said...

kalo aku patah balik je gi kedai mkn tu ahaks~

pudding pie said...

to shafril,

hikmah yek..a'ah kot. sebenarnya alasan je tuh

pudding pie said...

zella,
jap jek blackout.. pastu dah de blk
hehehe

pudding pie said...

to nura,

salam perkenalan dari saya

pudding pie said...

kyuubi_85,

tak pasti la plak saya, harap takde pape la

pudding pie said...

to imheppie,

memang tu la idea aku gak tapi kawan aku tak nak.. baik tido jek

AzuanBudakMemandai said...

jrg sangat blackout nie huhu

Eazy Izzuddin said...

hmmmm
dok diam2
kasi feel angin mlm dtg...
tdo...
;D

da biase tdo kat kg x psg kipas
xD

pudding pie said...

to azuan,

actually ni first time aku kena blackout kat rumah sewa baru

pudding pie said...

to eazy,

errk, kampung bukan ke memnag dah sejuk
tak yah pakai kipas pun takpe

Iznie said...

usyh...kalau iznie kan...mesty boring giler tyme black out ney...huhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin