Klik sini..

Friday, March 12, 2010

Baden-baden dan Ronda-ronda Melaka Lagi!!

Semalam, kami bertiga as usual (Aku, Qila dan Tia) merayau-rayau sepanjang hari selepas kelas Service Mktg. Bukan merayau tak tentu arah tu, sambil duduk melepak makan kacang rebus kat tepi bahu jalan tu kay!! Hissshhh.. Dengan penuh TERUJA, kami naik bus ke Melaka Parade (MP) dengan gigihnya.. yeay!!





Agenda utama sebenarnya, Qila dan Tia nak buat handmade bags, wallet and puch bags daripada jeans terpakai.. So, plannya kami akan bergerak ke Dataran Pahlawan untuk mencari kedai bundle a.k.a. BADEN-BADEN.. Hahaha, unik sket nama kedai ni. Sampai jek pukul 3 ptg kami pun sampai. Before nak pergi kedai bundle, Tia ajak gi karaoke pulak!! Argh,,sudah!!!


Melalak

Bukan tak suka karaoke, tapi memang sakit tekak la kalau lepas menyanyi habis-habisan. Habis jugaklah kami melalak dalam 8 lagu gitu.. Penuh PERASAAN Tia menyanyi.. Gila microphone ke hapa Tia?? ahahaha.. Semua jenis lagu kami layan.. Dari Surti Tejo by Jamrud, Beautiful by Christina hinggalah Rindu Bayangan by Jay Jay.. macam-macam ada.. Okay, sampai situ jek bila orang lalu lalang dah mula pandang-pandang jeling-jeling kat kami!! ececeh..


Baden-baden

Then, melantak aiskrim sundae MCD lepas karaoke.. Memang syokkk!! Hehehe Siyes memang SEDAP GILER  aiskrim tu, dahla murah plak tu! Sila beli yek.. Sambung cerita lagi, sampai di Baden-baden.. Qila mencari Jeans yang dia nak untuk bahan menjahit projek beliau, aku dan Tia pulak sibuk mencari baju bundle yang ala-ala vintage gitu!! okay, stop menggedik..


Bundle

Murah tau.. RM5 jek!! Aku pun tak percaya.  Tapi paham-paham jela.. Kalau pandai cari, anda jumpa la baju yang berkenan di hati.. Lama jugak kami mencuba, try and error..hahahah.. Lebih kurang 2 jam kot kami   mencuba segala jenis baju..last-last aku angkut jugak satu baju dress ala-ala nak pergi pantai tu.. HAK HAK HAK.. Qila dan Tia borong jeans terpakai sampai 4 helai..

Otak orang Business!! hehe


Lastly, ronda-ronda Bandar Melaka sampai la rumah sewa.. Fuh, lega.sepanjang hari menapak dari DP ke Jonker Street!! Macam nak patah kaki..



p/s: Menunggu bus selama 5 jam lebih!! BP here I come!

3 comments:

Monkey D Luffy said...

uik! kamu nak ubah baju tu ker
bisnes masyuk ni
hehe

zella y said...

wah...otak bisnes...
bagus2...

fiza Mastar said...

waahhh u kt melaka eh? tk tau pun ada jual brg bundle kt melaka..hikhik! melaka best! :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin