Klik sini..

Thursday, July 15, 2010

On the Spot

Aku tak tahu kenapa, setiap kali nak keluar jek mesti on the spot punye plan. Tak disangka-sangka. Kalau orang lain nak pergi jalan-jalan, kena rancang dulu nak pi mana-mana, naik apa, dengan sape, waktu dan tempa kat mana. Tapi kalau aku, tiba-tiba jek plan jadi camtu, snap dah jadi!


Senang cerita..


Teringat pulak aktiviti sem lepas, pergi Genting pun camtu. Hahaha, tapi Alhamdulilah, semuanya berjalan lancar takde masalah pulak setakat ni. Sama pulak kes kali ni. Aku datang ke KL sekali lagi. Arigato untuk memberku, Mek Su dan Liyana sebab sudi mengajak aku berjemba-jemba sekitar KL. Hahaha


Mek Su;"Nak ikut kitorang gi KL tak tengah hari ni?"
Aku;"Hah, sekarang Mek?"
Mek Su;"Iye lah. jap lagi"
Aku;"Orait!!"


Maka, hari Sabtu last week, kitorang go on dengan plan on the spot tu. Walaweh, betol-betol sesak nafas nasib tak asma. Tepat-tepat je 1.30pm aku berlari-lari dengan Mek kat Melaka Sentral memandangkan tiket bus ke Seremban 1.30pm.  Ni semua gara-gara sistem pengangkutan bus awam yang lembap cam siput. Mesti nak tunggu bus penuh baru nak jalan padahal penumpang yang datang awal dah lama naik. Damn sama bus awam tu! ok, dah melalut pulak ni..


Apapun, aku banyak belajar benda baru. Suka! Walaupun banyak kali kena gelak, dapat malu pun ada. Hahahah *blushing*  Banyak jugak yang first time =) *malu*, tapi yang penting bagi aku kenangan yang dikumpul untuk last sem ni yang lebih berharga..










3 comments:

azuan said...

pengankutan awam memang camtue hehee

hang liey leen said...

bus awam melaka mmg gitu

Yanana! said...

Really enjoy that days..Seronok habiskan satu malam dengan kau jan, walhal before this we're not very close huhuhu..Thanks ijan, second trip jangan tak join pulak..HehehE ;))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin